Tämä on aika lähellä ihan tavallista sokerikakkua, mutta vähän 
monipuolisempi makumaailmaltaan. Tosi hyvä peruskakku ihan semmoisenaan 
(silloin yleensä maustan taikinaa ripauksella vanilliinisokeria ja 
kardemummaa). Mutta tästä saa myös ihan loistavan tiikerikakun tai perus
 suklaakakkupohjan lisäämällä kaakaojauhetta. Lempparini on omenakakku 
eli peruspohja vuokaan ja päälle kirpakoita omenalohkoja sokerissa ja 
kanelissa pyöriteltyinä. Olen tehnyt tällä ohjeella myös mm. 
puolukkakakkua (kinuskikastikkeen kanssa), mustikkakakkua, 
kirsikkakakkua ja kokeilin kerran myös mansikoilla, mutta ne olivat 
vähän turhan pehmeitä tähän tarkoitukseen.
Paras peruskakku
200 g voita (anna pehmetä huoneenlämmössä)
2,5 dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai muuta nestettä, esim. maitoa tai appelsiinimehua)
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten edelleen.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan, sekoita varovasti. Lisää lopuksi neste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 
Kypsennä 175 asteessa 45-60 minuuttia.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti