tiistai 5. kesäkuuta 2018

PARAS PERUSKAKKU

Tämä on aika lähellä ihan tavallista sokerikakkua, mutta vähän monipuolisempi makumaailmaltaan. Tosi hyvä peruskakku ihan semmoisenaan (silloin yleensä maustan taikinaa ripauksella vanilliinisokeria ja kardemummaa). Mutta tästä saa myös ihan loistavan tiikerikakun tai perus suklaakakkupohjan lisäämällä kaakaojauhetta. Lempparini on omenakakku eli peruspohja vuokaan ja päälle kirpakoita omenalohkoja sokerissa ja kanelissa pyöriteltyinä. Olen tehnyt tällä ohjeella myös mm. puolukkakakkua (kinuskikastikkeen kanssa), mustikkakakkua, kirsikkakakkua ja kokeilin kerran myös mansikoilla, mutta ne olivat vähän turhan pehmeitä tähän tarkoitukseen.


Paras peruskakku

200 g voita (anna pehmetä huoneenlämmössä)
2,5 dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai muuta nestettä, esim. maitoa tai appelsiinimehua)

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten edelleen.

Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan, sekoita varovasti. Lisää lopuksi neste.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 
Kypsennä 175 asteessa 45-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti