Minkä tahansa kasviksen (tai sekoituksen) pikamarinointi onnistuu tällä ohjeella. Liemen ohje on helppo muistaa: yhden suhde kahden suhde kolmeen (1:2:3). Vähimmillään marinointiaikaa tarvitaan noin puoli tuntia, jonka jälkeen kasvikset ovat edelleen raikkaan rapsakoita. Jos annat kasvisten marinoitua pidempään, ne pehmenevät ja makeutuvat ihanasti ja maistuvat taivaalliselta vaikka salaatin joukossa. Tai edelleen ihan sellaisenaan ruuan lisukkeena!
Pikamarinoitu fenkoli
2 - 3 fenkolia (mahdollisimman paljon tillimäisiä lehtiä myös)
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Puhdista fenkolit ja leikkaa ne viipaleiksi. Pilko myös lehdet mukaan.
Sekoita marinadin ainekset ja hämmennä, kunnes sokeri on liuennut.
Laita fenkoliviipaleet purkkiin, kaada mausteliemi päälle ja anna marinoitua kylmässä vähintään puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti